MAIL

Feedback welkom!

Solar Zonder Grenzen
Business Center Katelijnepoort
Baron Ruzettelaan 7
B-8310 Assebroek

e-mail

♥

Dank u!

Facebook

YouTube

Twitter

Realisaties

De realisaties van Energy Kiosks, vzw BISZ, Solar Zonder Grenzen en Solergie, kun je ontdekken op de kaart hiernaast. Klik op de pictogrammen voor info en foto’s. De betekenis van kleuren en symbolen wordt in de legende hieronder verklaard.
Van het totale budget dat wordt verzameld door onze verschillende organisaties wordt er 80% geïnvesteerd in de projecten in het Zuiden en 20% gaat naar de werking in België (werkingskosten + sensibiliseringsacties + fondsenwervingsacties).
<Bekijk onze realisaties op de kaart.Bekijk enkel de kaart
^
Klik op de pictogrammen
voor foto’s & info.

Legende

In de Energy Kiosks map duidt een pictogram met gele onderlijn op projecten die werden gerealiseerd en gefinancierd door vzw BISZvzw BISZ

De financiering van vzw BISZ gebeurt door scholenacties, benefietacties en projectsubsidies.

BISZ realiseert met dat geld projecten in samenwerking met lokale organisaties rond educatie en gezondheidszorg.

Naast de projecten begeleidt BISZ ook stagiairs en vrijwilligers om deel te nemen in de projecten in Togo, West-Afrika.

In de Energy Kiosks map duidt een pictogram met blauwe onderlijn op projecten die werden gefinancierd en gerealiseerd door Solar Zonder Grenzen.Solar Zonder Grenzen

Solar Zonder Grenzen haalt zijn financiering uit sponsoring, subsidies, giften, evenementen zoals Fiesta Solar, verkoop van ons gezelschapsspel Ecoduel en via onze SMS-actie SMS4LIGHT.be.

Daarmee ontwikkelt Solar Zonder Grenzen verder het zonnekiosken-model voor nieuwe gebieden en nieuwe oplossingen tegen de energiearmoede in het Zuiden.


In de Energy Kiosks map duidt een pictogram met blauwe onderlijn op projecten die werden gefinancierd door Energy Kiosks cvba en gerealiseerd door Solergie.Energy Kiosks & Solergie

Dankzij de coöperatieve vennootschap Energy Kiosks kunnen we het project op grotere schaal uitbreiden. Energy Kiosks zoekt zijn financiële middelen via het verkopen van aandelen en het verkrijgen van leningen. Energy Kiosks zorgt naast het zoeken van het kapitaal ook voor de bestellingen en levering van de nodige componenten voor de zonnekiosken.

Solergie is de Togoleese dochteronderneming van Energy Kiosks die zorgt voor de praktische uitvoering van de zonnekiosken in Togo.


icon64-ekmap-bisz-solar-kioskZonnekiosk

Een zonnekiosk is een centraal gelegen gebouw in een dorp zonder elektriciteit dat voorzien is van een zonnesysteem. In de zonnekiosk kunnen mensen een lamp huren en telkens terug komen opladen op zonne-energie. Ook hun gsm of andere apparaten kunnen de mensen komen opladen tegen een kleine betaling.

icon64-ekmap-bisz-solar-systemZonnesysteem

Dit zijn projecten van zonne-installaties voor scholen, ziekenhuizen en weeshuizen. De zonnepanelen zorgen voor verlichting en basiselektriciteit zodat een koelkast kan werken voor medicatie en vaccinaties koel te houden enz.

icon64-ekmap-bisz-solar-pumpSolar Pomp

Een solar pomp is een elektrische pomp die aangedreven is op zonne-energie. In sommige streken moet men tot 80m diep graven om drinkbaar water te vinden. Dat is niet meer mogelijk om met een handpomp naar boven te halen. Op zo’n plaatsen is een solar pomp een goede oplossing.

icon64-ekmap-bisz-solar-cookerSolar Cooker

Om ontbossing tegen te gaan kan gebruik gemaakt worden van solar cookers. Dat zijn schotels waar een pot in het midden kan geplaatst worden. Door de weerkaatsing van direct zonlicht wordt de pot opgewarmd en kan er mee gekookt worden.

icon64-ekmap-bisz-production-unitProductie-eenheid

Dit is onze productie-eenheid van kalebaslampen en laders.

 

icon64-ekmap-bisz-schoolOnderwijs project

Vzw BISZ steunt onderwijs projecten in het Zuiden.

 

icon64-ekmap-bisz-officeBureau & Info

Onze organisaties zijn gevestigd in Brugge, België.

  • vzw BISZ & Solar Zonder Grenzen (Brugge)
  • Energy Kiosks cvba (Brugge)

icon64-ekmap-bisz-solar-festivalFiesta Solar Festival

Fiesta Solar is ons jaarlijks festival waar opzwepende ritmes centraal staan. Ons project wordt er getoond aan een breder publiek.

 

more >