MAIL

Feedback welkom!

Solar Zonder Grenzen
Business Center Katelijnepoort
Baron Ruzettelaan 7
B-8310 Assebroek

e-mail

♥

Dank u!

Facebook

YouTube

Twitter

Media

Minister van Energie op bezoek bij Solergie in Togo

Op 22 oktober 2014 werd in Togo de tweede Dag van de Energie gevierd, met als centraal thema: toegang tot elektriciteit voor iedereen. Dit sluit helemaal aan bij de missie van Solergie, ons Togolees bedrijfje. Op verzoek van Minister van Energie Monsieur Noupokou Damipi nam Solergie de organisatie van deze dag op zich. Een uitgelezen moment om de zonnekiosken in de nationale pers te brengen en een opportuniteit om de relatie met de Togolese overheid aan te scherpen!

 

Vlaming zorgt voor stroom in Togo

VTM Nieuws 09.05.2014 – “Een Vlaamse ingenieur is een ware held in het Afrikaanse Togo: Bert Bernolet heeft er 25.000 mensen voor het eerst voorzien van stroom en goed licht. Tot nu beholpen mensen zich met petroleumlampen en die zijn giftig en vaak dodelijk. Bernolet plaatst zonnepanelen op een huis dat centraal gelegen is, het is nu een zonnekiosk. De mensen kunnen er ledlampjes huren. VTM NIEUWS-journaliste Valérie Reynaerts bezocht het project ‘Solar Zonder Grenzen’.”

100ste “Vlaamse” zonnekiosk in Togo

Kanaal Z 09.05.2014 – “Het bedrijf Solar zonder Grenzen uit Brugge installeert zonnepanelen in ontwikkelingslanden. Momenteel installeren de jonge ondernemers zonnekiosken in Togo, in West-Afrika. Daar kan de lokale bevolking gsm’s opladen en lampen huren. Dankzij het project hebben 25.000 Togolezen voor het eerst in hun leven elektriciteit. Z-nieuws reisde mee.”

Vlaming zorgt voor vaste jobs in Togo

De Standaard 10.05.2014 – “De Vlaamse ingenieur Bert Bernolet zorgt in Togo voor elektriciteit voor duizenden mensen, dat zag u vrijdag al in VTM NIEUWS. Hij en z’n medewerkers doen nog meer: ze hebben in arme gebieden ook al 125 mensen aan een job geholpen.”

De Belgische zonnekoning van Togo

Bert Bernolet © David Van Bael (De Tijd)

Bert Bernolet © David Van Bael

De Tijd 10.05.214 – “Dankzij de Belgische startup Energy Kiosks krijgen straatarme Togolezen toegang tot elektriciteit. ‘Ik ben in de eerste plaats ondernemer. Idealisten raken alleen maar gefrustreerd in Afrika’, stelt oprichter Bert Bernolet.‘In een halve eeuw ontwikkelingssamenwerking zijn al veel mensen geholpen, maar structureel is er niet zoveel veranderd’, zucht Bert Bernolet op de vlucht richting Togo. ‘Het moet anders. Wij zijn een bedrijf. Voor ons is winst geen taboe. Alleen richten we ons tot de allerarmsten.’”
meer


Vlaamse lampenfabriek in Togo

Kanaal Z 12.05.2014 – “Vrijdag zagen we hoe de Vlaamse ingenieur Bert Bernolet in Togo, in West-Afrika zonnekiosken bouwt. En daarmee elektriciteit en licht voorziet voor 25.000 Togolezen. Het bedrijf van Bert, Solar zonder Grenzen, heeft ook een eigen fabriek in Togo, waar ledlampen gemaakt worden. Z-Nieuws ging kijken hoe de lokale productie verloopt.”

100ste zonnekiosk in Togo dankzij Brugse organisatie

Focus/WTV 12.05.2014 – “In het West-Afrikaanse land Togo heeft het honderdste dorp een zonnekiosk gekregen van Solar Zonder Grenzen.

Sociaal ondernemen is hot

Kanaal Z 13.05.2014 – “De voorbije dagen kon u in ons nieuws kennismaken met het Brugse bedrijf Solar Zonder Grenzen, dat in Togo zonnepanelen installeert en ledlampen verhuurt. Vandaag laten we de investeerders van het bedrijf aan het woord. Zij geloven dat dit soort sociale investeringen meer slaagkansen hebben dan klassieke liefdadigheid en ontwikkelingshulp.”